top of page

Russisch Handverdediging

In 1979 werd in het Sovjet-Russisch stadje Kaunas, aan het Luchtmobiel Trainingscentrum no. 242, de eerste kampioenschap in handverdediging georganiseerd.

Armeijskij Rukopashnij Boy (Армейский Рукопашный Бой), wat “Militair Handverdediging” in het Russisch betekent. Het is een evolutievorm van sambo, met elementen van Russische karate. Een erg dynamische doch betrekkelijke veilige stijl, met een nadruk op stoot- en werptechnieken.

Het is een erg effectieve discipline die u voorbereidt op elke confrontatie.

De sport wordt in Nederland vertegenwoordigd door Russisch Handverdediging Nederland.

Het RHN is een onderdeel van het NRI.

tovar-4736241.jpg

Multilifting (Streetlifting)

Laatste jaren is straat workout razend populair geworden. In het bijzonder in Israël, de VS, Oost-Europa en Rusland.

De twee basisbewegingen bij een buitentraining zijn het optrekken en het dippen. Deze twee oefeningen zijn dan ook de lifts waar het in street- en multilifting om gaat.

Klassiek streetliften gaat om het maximaal correct te verplaatsen gewicht in de bovengenoemde oefeningen. Hier krijgt de lifter (net als in powerliften en gewichtheffen) 3 pogingen per onderdeel.

Multiliften is het uitvoeren van deze twee basisoefeningen op herhalingen, met een gefixeerde verzwaring in vorm van een kettlebell. Er wordt een poging per onderdeel gegeven, om met het afgesproken gewicht maximale hoeveelheid herhalingen uit te voeren.

In Nederland wordt zowel street- als multilifting officieel vertegenwoordigd door Multilifting Nederland. Multilifting Nederland is een project van het NRI.

Alexey_khadyrov_neef_png_final_edit.png

Hoofdtrainer RSCC

Alexey Mykhaylov

  • Judo 2e dan (int.)

  • Jiu-Jitsu 1e kyu (nat.)

  • Karate-do 1e kyu (K1 rec. 18(2)-3-9(0).) 

  • Aikido 1e kyu

  • Russisch handverdediging (ARB) 1e kyu (bruine band)

  • MMA rec. 3-0 (pro status)

bottom of page