Sportonderwijs

Sport is een cultureel fenomeen. Door de geschiedenis heen heeft sport altijd een belangrijke rol gespeeld in de antropologie. Ook moderne culturen houden zo hun eigen sporten er op na. Met het RSCC dragen wij moderne Russische sporten uit in Nederland.

Zo geven wij les in Sport- en Combat Sambo, Russisch Handverdediging (ARB) en Multilifting. Wij organiseren culturologische lezingen over krijgskunsten, altetisme en bewegingsleer. Wij promoten Street- en Multilifting in BeNeLux, en ten slotte verrichten wij theoretisch en toegepast onderzoek naar etnografische oorsprongen van handverdediging en sport.   

 

Sambo

Sambo is acroniem voor SAMooborona Bez Oruzija (Rus: Самооборона без оружия - Zelfverdediging zonder wapens). Het is een bijzonder effectief systeem met drie varianten:

- Sambo Worstelen (Sport Sambo) is een vorm van grappling wat veel raakvlakken met judo heeft. Echter completer doordat beenworpen en -klemmen zijn toegestaan, bovendien laat het soepele regelement diverse onorthodoxe technieken toe.

- Combat Sambo is een gevechtsvariant waarbij ook staande technieken zijn toegestaan. Zo kent Combat Sambo het volle spectrum aan trappen en stoten uit Kyukushin Karate, Savate en klassiek Engels Boksen.

- Beach Sambo is een erg dynamische, jonge discipline die in een korte tijd enorm populair is geworden in Afrika, Centraal- en Zuid Amerika en Zuidoost Azië. Het is een erg snelle sport waarbij elke techniek die een score opleverd de overwinning met zich meebrengt.

Het RSCC verzorgt trainingen in alle drie de varianten en is actief bezig met het promoten van Beach Sambo in Nederland!

Tarieven:

  • Junior (<13 jaar) 2x per week

  • Senior (13+ jaar) 2x per week  

  • Privéles  1x per week

  • Privéles 3x per week 

€ 310,- per semester

€ 340,- per semester

€ 1200,- per kwartaal

€ 2700,- per kwartaal  

Russisch Handverdediging

In 1979 werd in het Sovjet-Russisch stadje Kaunas, aan het Luchtmobiel Trainingscentrum no. 242, de eerste kampioenschap in handverdediging georganiseerd.

Armeijskij Rukopashnij Boy (Армейский Рукопашный Бой), wat “Militair Handverdediging” in het Russisch betekent. Het is een evolutievorm van sambo, met elementen van Russische karate. Een erg dynamische doch betrekkelijke veilige stijl, met een nadruk op stoot- en werptechnieken.

Het is een erg effectieve discipline die u voorbereidt op elke confrontatie.

De sport wordt in Nederland vertegenwoordigd door Russisch Handverdediging Nederland.

Het RHN is een onderdeel van het NRI.

tovar-4736241.jpg

Multilifting (Streetlifting)

Laatste jaren is straat workout razend populair geworden. In het bijzonder in Israël, de VS, Oost-Europa en Rusland.

De twee basisbewegingen bij een buitentraining zijn het optrekken en het dippen. Deze twee oefeningen zijn dan ook de lifts waar het in street- en multilifting om gaat.

Klassiek streetliften gaat om het maximaal correct te verplaatsen gewicht in de bovengenoemde oefeningen. Hier krijgt de lifter (net als in powerliften en gewichtheffen) 3 pogingen per onderdeel.

Multiliften is het uitvoeren van deze twee basisoefeningen op herhalingen, met een gefixeerde verzwaring in vorm van een kettlebell. Er wordt een poging per onderdeel gegeven, om met het afgesproken gewicht maximale hoeveelheid herhalingen uit te voeren.

In Nederland wordt zowel street- als multilifting officieel vertegenwoordigd door Multilifting Nederland. Multilifting Nederland is een project van het NRI.

Alexey_khadyrov_neef_png_final_edit.png

Hoofdtrainer RSCC

Alexey Mykhaylov

  • Judo 2e dan (int.)

  • Jiu-Jitsu 1e kyu (nat.)

  • Karate-do 1e kyu (K1 rec. 18(2)-3-9(0).) 

  • Aikido 1e kyu

  • Russisch handverdediging (ARB) 1e kyu (bruine band)

  • MMA rec. 3-0 (pro status)